Bodø2024 satser på nordnorsk folkehelse, og gir 5 millioner til oppstart av “The Extra Mile” på Storheia Arena i Vesterålen.

Storheia er et fjell på Hadseløya i Hadsel kommune i Nordland. Det har en høyde på 504 meter over havet og ligger 2,5 km fra Stokmarknes og 5 km fra Melbu. Fra Storheia får du en 360-graders utsikt mot Husbydalen, Husbykollen, Møysalen, Melbu og den nordligste delen av Lofoten. Du står midt i natur i verdensklasse og kan ta inn alt. En følelse alle rett og slett fortjener å kjenne på. Det er det «The Extra Mile» handler – om å tilrettelegge for alle, men uten å skade naturen. 

Siden 2016 har Hadsel kommune jobbet med å realisere Storheia Arena. Alt fra grunneiere, eldreråd, ungdomsråd, rådet for funksjonshemmede, lag, foreninger, befolkning, næringsliv, Nord Universitet, skoleelever, Kultursamarbeidet har vært med å forme prosjektet “The Extra Mile”. Nå blir prosjektet en del av hovedprogrammet i Bodø2024, og får en grunnfinansiering på fem millioner over to år.  

«I dag har vi all grunn til å være stolte av å være vert for et samfunnsprosjekt som kommer til å sette Hadsel, Vesterålen og Nordland i europeisk søkelys for bærekraftig besøksforvaltning, folkehelse og inkludering», sier næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune.  

Ved å bli inkludert i hovedprogrammet til Bodø2024, får Storheia Arena tilgang på et europeisk nettverk for å ta ut hele potensiale i prosjektet. Europa ønsker seg demonstratorer på beste praksis innen bærekraftig besøksforvaltning, og for å bli en demonstrator som kan inspirere andre, må Storheia Arena levere på tre strategiske retninger.

Tilskuere til Arctic Race of Norway på Storheia.

Skal utvikle ny teknologi og infrastruktur

Arrangementer på Storheia Arena skal gi private og offentlige aktører en arena for å teste og vise frem nye løsninger, infrastruktur og naturteknologi. Storheia Arena skal gi et nytt perspektiv på arrangementsvertskap og bidra til å stimulere til økt innovasjon som skåner naturen, skaper entusiasme og bidrar til økt involvering av alle samfunnslag – både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Skal bli beste praksis

Storheia Arena skal sette Hadsel, Vesterålen og Nordland på verdenskartet som beste praksis innen bærekraftig besøksforvaltning, og skape bevisføring for hva man får til uten å skade natur.

«Vi skal vise at vesterålinger og resten av Nordland har mye å lære verden om å arrangere og samtidig ta vare på natur – enten det er fjell, dyr, skog eller folk. Bærekraft er ikke et valgfag lengre, og dette er vår eksamen», sier ordfører i Hadsel, Aina Nilsen.

Skal produsere kunnskap på vegne av hele Nordland

Storheia Arena handler om så mye mer enn det fysiske fjellet som ligger i Vesterålen og arrangementene i 2024. “The Extra Mile” handler om hvordan man produserer kunnskap om å få flere i aktivitet, jobbe med utenforskap, og hvordan vi bruker folkehelse, teknologi, infrastruktur, kultur og idrett for å skape felleskap, mestring og stolthet. Hadsel er et mekka for topptur, men nå skal de skal gjøre store naturopplevelser tilgjengelig for alle.

Viktig for Bodø2024

«The Extra Mile» er et unikt prosjekt som har fulgt Bodø2024 helt siden deres søknadsprosess for å bli europeisk kulturhovedstad. De mener det er potensiale for å skape et prosjekt som kan få nasjonale dimensjoner.

«For Bodø2024 er det viktig å finne de prosjektene som virkelig tar på alvor at vi skal nå ut til alle grupper i samfunnet. Storheia og The Extra Mile har store ambisjoner for målgrupper som altfor ofte blir nedprioritert«, sier direktør i Bodø2024, André Wallann Larsen

Dette er en viktig satsning for Hadsel, Nordland, Bodø2024 og ikke minst resten av Europa. Storheia Arena ser nå etter en proaktiv utviklingssjef som brenner for inkludering, bærekraft, teknologi og tør tenke nytt på hvordan man arrangerer.

«Jeg vil si at dette er en drømmejobben for noen som virkelig har lyst å gjøre en forskjell innen arrangementsturisme og samtidig har lyst å engasjere lokalsamfunnet varmere, mer engasjert og inkludert», sier næringssjef Daniel Sowe.

Adresse

Storheia Arena Utvikling
Søndregate 34
8450 Stokmarknes

Ring oss

(+47) 908 20 051
Svein-Roar Martinsen (Arenaleder)

(+47) 928 40 462
Bjørn Tore Woll (The Extra Mile)

Informasjon om bruk av «cookies» og personvernerklæring.