Han har en lang og imponerende karriere bak seg i Forsvaret. Nå tråkker Bjørn Tore Woll over i det sivile liv og gjør hobby til jobb – som utviklingsleder for Storheia Arena i Hadsel.
Det bor 30.000 i hele Vesterålen. Hva kan vi gjøre som kan få veldig mange av disse til å komme eller bli inkludert på et arrangement på fjellet?

Sånne spørsmål tenker jeg på. I utlysningen så de etter noen som kunne tenke store tanker. Og akkurat det var det nok som trigget meg.

Slik starter Bjørn Tore Woll, narvikværingen fra Harstad som nå bytter beite. Han blir utviklingsleder i Hadsels kommunes selskap Storheia Arena, som skal sørge for at det skjer enda mer i og rundt det 504 meter høye fjellet midt på Hadseløya.

Noen husker kanskje Arctic Race of Norway for noen år siden. Det var bare en liten forsmak. Nå er Bodø 2024 med på laget, og målet er å gjøre Storheia til et virkelig folkefjell i flere perspektiver.

Skal vi ha stafett? Akekonkurranse? Blåseorkester? Store konserter? Alle svarene har vi definitivt ikke på forhånd. Men jeg gleder meg til å finne ut av hvordan vi kan gjøre Storheia til et virkelig ledestjerne, sier Woll.

Arctic Race of Norway på Storheia Arena

Ikke bare den fysiske arenaen

Er du blant dem som ikke har fått med deg helt hva Storheia Arena skal bli, så er det altså ikke så rart. Det er nettopp det Bjørn Tore skal være med på å finne ut av.

For eksempel skal dette også være noe mer enn en fysisk arena. En ting er hvordan vi kan tilrettelegge for at flest mulig kommer seg opp. Et annet spørsmål er hvordan vi kan tilgjengeliggjøre dette for alle – gjennom visualisering, VR, simulatorer og andre ting. Eller rett og slett bevege seg utpå i et kognitivt domeme.

Han er også tydelig på å understreke at det er vi, ikke han alene. Dette må være et samarbeid mellom mange parter. Akkurat det har Woll erfaring med fra Forsvaret, med et samhold han virkelig framsnakker. Eller fra Harstad, som styreleder og prosjektleder for Harstad Sykkelpark. Harstad Sykkelpark, som stod ferdig for ikke lenge siden.

Et stort spleiselag og engasjement sørget for at parken, en investering til rundt 57 millioner kroner, ble en realitet.

Jeg tar med meg mange ting fra arbeidet med sykkelparken. Vi må ha initiativ for å gå fremover. Samarbeid. Og begeistring. Klarer vi å få til dette, skal vi gjøre mye artig og spenstig!

En stjernesignering!

Narvikværingen har nær 40 års erfaring fra Forsvaret, oppdrag og stillinger hjemme og ute, en rekke lederjobber, verv, kurs og flere utdanningsløp. Han har studert i Paris, ledet operasjoner i Kosovo og jobbet flere år ved NATOs hovedkvarter i Brüssel.

Næringssjef Daniel Sowe i Hadsel kommune er styreleder i utviklingsselskapet. Han er meget fornøyd med ansettelsen:

Dette anser vi som en stjernesignering! At Bjørn Tore ble interessert tar vi som et signal på at vi har klart å skape noe spennende her. Han har en profil som passet svært bra til jobben som ligger foran oss nå. Han er påskrudd, har et engasjerende vesen og strategisk kompetanse. Dette, i kombinasjon med gjennomføringsevne, gjorde at han skilte seg klart ut. Og vi er glade for å ha både han og energien han tilfører med på det videre arbeidet, sier Sowe.

Heia Nord-Norge bisto Hadsel kommune med rekrutteringen av vår nye utviklingsleder, hele saken om ansettelsen kan leses her.

Adresse

Storheia Arena Utvikling
Søndregate 34
8450 Stokmarknes

Ring oss

(+47) 908 20 051
Svein-Roar Martinsen (Arenaleder)

(+47) 928 40 462
Bjørn Tore Woll (The Extra Mile)

Informasjon om bruk av «cookies» og personvernerklæring.