Arctic Sport AS, Stokmarknes IL og Storheia Arena har inngått et strategisk samarbeid for å gjøre Hadsel Maraton til et enda mer attraktivt løp.

Internasjonalt potensial

Hadsel Maraton er bygget opp gjennom solid dugnadsarbeid fra lokalbefolkningen i Hadsel. Løpet ble arrangert for 34. gang i 2022, og er en årlig begivenhet i løpekalenderen. Partene som nå starter et samarbeid, har tro på at løpet har et stort internasjonalt potensial. Gjennom økt tilgang til ressurser, og ved å utnytte hverandres kompetanse, ønsker de å lage et arrangement som er attraktivt langt utenfor Hadsel og Vesterålen.

Målet med dette samarbeidet er å gjøre Hadsel maraton til et enda mer attraktivt løpsarrangement, ikke minst for internasjonale deltakere. På den måten kan løpet brukes til å styrke vårt arbeid i lokalsamfunnet, og samtidig bidra til å markedsføre Hadsel og Vesterålens posisjon som reisemål, sier Robin Tømmerås, leder i Stokmarknes IL.

Naturgitte forutsetninger

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Sport tror Hadsel Maraton har et stort potensial.

Med riktige organisatoriske og markedsmessige grep, ligger mye til rette for at vi kan etablere et løpsarrangement i internasjonal toppklasse her i Hadsel. Løypetraseen rundt Hadseløya har naturgitte forutsetninger som gjør den til en unik maratontrasé. Samtidig skaper den fantastiske naturen i Vesterålen spektakulære kulisser. Gjennom Arctic Race of Norway har vi sett at det er stor interesse for dette i andre deler av verden, sier Dybdal.

Hadsel maraton blir ikke arrangert i 2023. Samarbeidspartnerne vil bruke tiden fram til 2024 til å planlegge og markedsføre løpet i nytt format.

Tilskuere heia på syklister under Arctic Race of Norway

Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen

Om partene

Arctic Sport AS, med base i Harstad, er nordnorsk eid selskap som jobber med planlegging og gjennomføring av idrettsarrangementer. Mest kjent er det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway. I tillegg arrangerer Arctic Sport AS skikjøringskonkurransen Andørja Freeride. Selskapet har som ambisjon å bidra til å utvikle andre spektakulære idrettsarrangementer i Nord-Norge. Hadsel maraton passer svært godt inn i den ambisjonen.

Stokmarknes Idrettslag ble stiftet i 1919 og omfavner undergruppene fotball, ski, friidrett, all-idrett, terrengsykkel, og frisbeegolf. Hovedlaget har til sammen ca. 1000 medlemmer, og har gjennom årevis med dugnad bygget opp, utviklet og driftet anlegg som rulleskiløype/langrennsløype, flerbrukshall, 18-hulls frisbeegolfbane, og har egen tråkkemaskin. Stokmarknes Idrettslag skal være en samfunnsaktør som bidrar til fritidstilbud for barn og unge, og skal være en bidragsyter gjennom tilrettelegging av arrangement og regelmessig aktivitetstilbud for alle. Hadsel Maraton er et fantastisk tilbud for løpere i regionen, og en arena for å dyrke interesse for friidrett og lange løp i naturskjønne omgivelser.

Storheia Arena handler om folkehelse, trivsel, stolthet og tilhørighet. Fjellet, og områdene rundt, skal være et samlingspunkt og innholdet skal stimulere til bedre folkehelse gjennom tilrettelegging for ferdsel og aktiviteter tilpasset ulike funksjonsnivå og forutsetninger. Prosjektet skal være et verktøy for å nå et mål om økt bolyst og attraktivitet, aktivitet og trivsel i hele regionen. I neste fase er det et etablert mål at Storheia Arena skal bidra til at Vesterålen er blitt attraktiv som arena for store arrangement fordi vi samarbeider, har et stort frivillig nettverk og har tatt folkehelse til et nivå med målbare resultater. Derfor passer det svært godt å inngå en strategisk samarbeidsavtale med Arctic Sports om å bidra med et frivillig nettverk til Hadsel maraton.

Adresse

Storheia Arena Utvikling
Søndregate 34
8450 Stokmarknes

Ring oss

(+47) 908 20 051
Svein-Roar Martinsen (Arenaleder)

(+47) 928 40 462
Bjørn Tore Woll (The Extra Mile)

Informasjon om bruk av «cookies» og personvernerklæring.